Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

De juiste kleur kiezen

De juiste kleur kiezen

De basis kleuren van de profielen zijn standaardwit glad (bij benadering RAL 9016) of crème wit glad (bij benadering RAL 9001). Het kunststof profiel heeft dan in de massa deze kleur en heeft een gladde structuur. Deze kleuren zijn ook niet te combineren. Het is wel mogelijk om deze kleuren te bekleden met een kleurfolie. Het is mogelijk om 1-zijdig of 2-zijdig het kozijn met folie te bekleden. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld het kozijn en het bewegende deel te voorzien van een verschillende kleur. 

Wij hebben en zeer breed assortiment aan kleurfolies uit welke je kunt kiezen, dit kan het soms ook lastig maken om een keuze te maken. Om de juiste keuze te maken adviseren wij je de volgende punten in overweging te nemen

  • Kies je voor een zandstructuur of houtnerfstructuur?
  • Probeer je een moderne of traditionele uitstraling te behalen? 
  • Welke kleur is het meest tijdloos? 
  • Kleurvastheid en garantie 

Zandstructuur of Houtnerfstructuur

Zandstructuur geeft het kozijn een korrelige structuur, hierdoor ziet het kozijn er minder ‘’plastic’’ uit. Dit geeft het kozijn een moderne look en feel. Wij adviseren hiervoor te kiezen als je voor een stoere moderne look gaat. Houtnerfstructuur geeft het kozijn een nerf structuur zoals houten kozijnen dit hebben. Als je dit combineert met een verdiept profiel en een rechte (HVL) houtverbinding is het kozijn vrijwel niet meer van hout te onderscheiden. Als je gaat voor een klassieke look is houtnerf de beste keuze.

 

Moderne of traditionele uitstraling

Moderne maar toch tijdloze kleuren zijn vaak wat donkerdere kleuren zoals antracietgrijs of jet zwart. Deze kleuren zijn dan ook altijd te kiezen met een zandstructuur. Probeer een kleur uit te zoeken welke past in de stijl van het huis en aansluit op de kleur van de gevel. Zoek je een traditionele uitstraling adviseren wij om kleuren te combineren om zo een traditionele maar toch tijdloze uitstraling te creëren. Denk hierbij aan klassieke combinaties zoals wit houtnerf structuur (kozijn) met staalblauw (bewegend deel) of crème wit houtnerfstructuur gecombineerd met donkergroen houtnerf. 

Een tijdloze kleur

Ga altijd voor jezelf na of je deze kleur over een tijd nog mooi zal vinden, als je iemand bent die vaak van gedachte verandert probeer dan te kiezen voor de meest neutrale kleur. Kozijnen is iets dat je 1 keer aanschaft en daarna voor een lange tijd niet meer. De kleur is achteraf ook niet meer te veranderen dus denk goed na over welke kleur je kiest omdat je er jaren van moet gaan kunnen genieten.

Kleurvastigheid en garantie

De fabrieksgarantie op het profiel in basis massa kleuren is 10 jaar. Op kozijnen met een kleurfolie is de garantie 5 jaar. In principe moet je ervan uitgaan dat de kleuren langer dan de garantie netjes zullen blijven. Wel is het nodig om regelmatig de kunststof kozijnen schoon te maken met een sopje, dit zal ervoor zorgen dat de kleur langer mee gaat en mooi blijft.

Kom je er toch niet uit?

Uiteraard helpen wij je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819,
Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]