Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Subsidie

Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Overweeg je kunststof kozijnen te laten plaatsen in jouw woning? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie.

Er is een speciale subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen. Hieronder valt ook de plaatsing van nieuwe, isolerende kozijnen met isolerende beglazing. Als je nieuwe (kunststof) kozijnen en nieuw, isolerend dubbel glas plaatst, kan je daarom voor deze subsidie in aanmerking komen.

 • In dit artikel gaan we in op wat de subsidieregeling precies is en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Verder geven wij antwoord op veelgestelde vragen over de subsidie voor nieuwe kozijnen en andere energiebesparende maatregelen.

Subsidie kunststof kozijnen van de RVO

Je kunt aanspraak maken op subsidie voor energiebesparende maatregelen die je in huis neemt: de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Deze subsidie vraag je aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Aan deze voorwaarden moet u voldoen

 • Je bent de eigenaar van en woont zelf in de woning waarin je de maatregelen wilt uitvoeren
 • De isolatiemaatregelen voldoen aan de minimale isolatiewaarden die de RVO stelt. Voor triple glas in combinatie met een nieuw isolerend kozijn geldt:

         Voor het glas een maximale waarde U-waarde van 0,7 W/m2K

         Voor de kozijnen een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K

         Het gaat hier steeds om de toegevoegde isolatie.

 • Je voert twee of meer energiebesparende maatregelen uit. Onder deze energiebesparende isolatiemaatregelen vallen de volgende werkzaamheden:
  - Hoogrendementsglas: vervangen van glas in de bestaande kozijnen door HR++-glas of door triple glas
  - Spouwmuurisolatie: isolatie van de bestaande spouwmuren in de thermische schil
  - Vloerisolatie en/of bodemisolatie: isolatie van de bestaande vloer en/of bodem in de thermische schil
  - Gevelisolatie: isolatie van de bestaande binnen- en buitengevel van uw woning
  - Dakisolatie: isolatie van het bestaande dak in de thermische schil, of (als de zolder onverwarmd is) van de bestaande vloer van de zolder of vliering.

Minimale oppervlakte-eis voor kunststof kozijnen en hoogrendementsglas

Voor ieder soort isolatie is een minimaal aantal vierkante meters vastgesteld dat je moet isoleren om voor de subsidie in aanmerking te komen. Het minimale aantal vierkante meters is afhankelijk van het soort woning waarin je woont. Woon je in een vrijstaande woning en wil je subsidie voor kunststof kozijnen en hoogrendementsglas aanvragen, dan zul je bijvoorbeeld minimaal 15m2 aan glas moeten vervangen door hoogrendementsglas in nieuwe (kunststof) kozijnen. Woon je in een hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning, dan geldt voor jou een minimale oppervlakte van 12m2 aan glas en kozijnen die je moet vervangen.

Je kunt het aantal vierkante meters van verschillende glazen in jouw woning bij elkaar optellen. Vervang je in jouw vrijstaande woning bijvoorbeeld beneden twee ramen en kozijnen van elk 5m2 en boven nog twee ramen van elk 4m2, dan komt u uit op een totale oppervlakte van 18m2. Hiermee voldoe je aan de minimale oppervlakte-eis van 15m2 voor vrijstaande woningen.

Dit zijn de minimale oppervlakte-eisen per type woning voor het laten plaatsen van hoogrendementsglas en nieuwe (kunststof) kozijnen:

 • Vrijstaande woning: 15m2
 • Hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning: 12m2
 • Tussenwoning: 10m2
 • Etagewoning: 8m2

Hoeveel subsidie voor kunststof kozijnen krijg ik?

De subsidie voor kunststof kozijnen die je krijgt, hangt af van wat je in die kunststof kozijnen plaatst: glas of (gedeeltelijk) panelen.

De vergoeding die je kunt aanvragen voor kunststof kozijnen en nieuwe beglazing:

 • Een nieuw isolerend kozijn met triple glas: 150 euro
 • Een nieuw isolerend kozijn met een combinatie van triple glas en panelen: 115 euro

Let op: je kunt geen subsidie krijgen als je als enige isolatiemaatregel hoogrendementsglas met nieuwe (kunststof) kozijnen plaatst. Om in aanmerking te komen voor de SEEH, dien je minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen in huis uit te voeren.

Veelgestelde vragen over de subsidie voor kunststof kozijnen

 • Moet ik de subsidie vooraf of achteraf aanvragen?:

Achteraf. Je laat eerst de kunststof kozijnen met isolerend glas plaatsen en vraagt pas dan de subsidie aan voor de kozijnen en voor de andere energiebesparende maatregel(en) die je in huis hebt laten uitvoeren.

 • Ik wil de kunststof kozijnen in mijn huis graag zelf plaatsen. Kan ik dan ook een subsidie aanvragen?:

Nee, je hebt alleen recht op een subsidie als je de kunststof kozijnen laat plaatsen door een deskundig bedrijf dat is ingeschreven in de sectie bouwnijverheid bij de KVK.

 • Kan ik de subsidie meerdere keren aanvragen?:

Eerst was dit niet mogelijk en had je recht op maar eenmaal een subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen. Sinds 1 september 2020 is het echter mogelijk meer dan één keer een subsidieaanvraag in te dienen. De voorwaarde hiervoor is wel dat je de tweede aanvraag doet voor twee andere isolerende maatregelen dan waarvoor je de eerste subsidie ontving.

 • Hoe bereken ik gemakkelijk hoeveel subsidie ik kan krijgen?:

De RVO heeft een handige rekentool waarmee je snel weet hoeveel u kunt besparen op uw kunststof kozijnen en andere isolatiemaatregelen. Ga direct naar de SEEH rekentool van de RVO .

 • Kan ik de subsidie ook aanvragen voor nieuwbouwwoningen?:

Nee, de subsidie is er alleen voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen. Ook voor energiebesparende isolatiemaatregelen in je nieuwe aanbouw kunt je geen subsidie aanvragen.

 • Waar kan ik de SEEH aanvragen?:

De SEEH kunt je aanvragen via de RVO: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-en-bewoner.

 • Kan ik ook na 2020 nog subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen of andere energiebesparende maatregelen?:

Ja. De regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt uitgebreid en maakt het mogelijk ook in 2021 subsidie aan te vragen voor kunststof kozijnen of andere energiebesparende isolatiemaatregelen.

 

Extra tip: kies ook voor isolerende deuren

Je kunt ook aanspraak op de subsidie maken als je de voor- en achterdeur vervangt door isolerende deuren met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.

 

Subsidie kunststof kozijnen en DHK: wij denken met u mee!

Denkt je erover nieuwe kunststof kozijnen te laten plaatsen en wilt je aanspraak kunnen maken op de SEEH? Laat het ons weten! Wij denken graag met je mee en kennen de subsidievoorwaarden. Dit maakt dat wij samen met je de beste kunststof kozijnen kunnen selecteren die je tevens recht geven op een subsidie.

 

Kom je er toch niet uit?

Neem contact met ons op! Uiteraard helpen wij je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819, Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]