Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Kozijnen aan de kust

Wonen aan de kust heeft natuurlijk vele voordelen. Het strand is je achtertuin, je wordt in slaap gewiegd door het geluid van de golven die breken op het strand, en wordt ’s ochtends wakker met een sprankelend blauw uitzicht.

Maar het strand thuis noemen komt ook met nadelen. We weten het, schokkend om te horen! Die heerlijke zilte lucht kan grote schade aanrichten aan ramen en deuren met metalen kozijnen. Het zoute water dat op zo’n heerlijk briesje vanuit zee word meegevoerd brengt het risico met zich mee dat metalen objecten last krijgen van corrosie en roest. Hoe strijd je tegen het kwaad dat probeert jouw lichte en luchtige strandwoning aan te tasten? Er is een geheimpje dat we met je willen delen, en het gaat over het gebruik van kunststof kozijnen in plaats van aluminium.

Waarom aluminium kozijnen vervangen door kunststof?

Wat is de reden dat dit geweldige anti-corrosie materiaal nog niet de standaard is geworden in Nederland? We geloven dat veel Nederlanders sceptisch staan tegenover het gebruik van kunststof omdat aluminium zo’n conventioneel bouwmateriaal is. Aluminium is natuurlijk extreem sterk en duurzaam, maar het heeft ook een hoop valkuilen die het vaak duurder maken op de lange termijn. Ten eerste krijgt het snel last van roest als het wordt blootgesteld aan de zoute wind uit zee. En ten tweede is het niet zo energiezuinig als kunststof.

Kunststof kozijnen beschermen tegen het klimaat

Vandaag de dag wordt het steeds belangrijker om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie. Kunststof kozijnen zijn bij uitstek geschikt voor dubbelglas, wat niet alleen de warmte binnenhoudt maar ook geweldige geluidsdemping geeft. Daarnaast geeft het ook een betere bescherming tegen harde wind en stormen. Kunststof kozijnen hebben ook nog eens een uitstekende isolatiewaarde, bijna twee keer zo hoog als hout!

Zoals je ziet raken we een beetje gepassioneerd als we het over het klimaat hebben. Ben je al overtuigd dat kunststof kozijnen een uitstekende keuze zijn?

Andere onmiskenbare voordelen van kunststof

Kunststof kozijnen bieden dus uitstekende isolatie. Er zijn geen kieren waardoor hete lucht kan ontsnappen of zilte lucht kan binnendringen. Dit bied bescherming aan al je kostbare meubels en antieke metalen voorwerpen. Als metalen voorwerpen langdurig worden blootgesteld zal je zien dat de corrosie snel toeslaat. Daarom is het verstandig om in ieder geval de ramen en deuren aan de windzijde van je huis te vervangen door kunststof kozijnen. Hier nog een paar voordelen voor je op een rijtje:

Wil jij ook roest en corrosie weren uit je strandwoning? Bestel dan snel je kunststof kozijnen en deuren op DHK-kozijnen.nl!

Contactformulier