Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Omlijst je uitzicht: antraciet kozijnen, trends en meer

Antraciet kozijnen zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen en dat spreekt voor zich. Ramen zijn de ogen van je woning, een kijkje in de ziel van je huis. Wat in het verleden een monotone aangelegenheid was wordt nu een stijlvolle design suggestie.

De trend is antraciet

De trend van het moment is: veel antraciet. Antraciet kozijnen, antraciet deuren, daken, armaturen en meubels. Antraciet kozijnen geeft je woning donkere accenten die eigenlijk bij elke stijl passen. Overstappen van witte kozijnen op antraciet kozijnen verandert ook wat gewoon is in iets unieks. Antraciet kozijnen vragen ook om minder onderhoud, zijn tijdloos en bieden je de perfecte omlijsting om door naar buiten te kijken.

Die industriële look

In de populaire industriële look wordt veel gebruik gemaakt van muntin balken, dit stroken hout, metaal of kunststof die panelen glas verdelen in een raam. Dunne balken stralen die industriële stijl uit. Vaak zijn de stroken antraciet of wit maar tegenwoordig zie je ze ook in allerlei andere kleuren zoals grijs, groen, rood of bruin en in verschillende diktes. Dit straalt in alles de Nederlandse stijl uit.

Antraciet draaikiep kozijnen zijn een goed voorbeeld van ramen met een muntin balk. Een hoogwaardig product dat je in staat stelt doormiddel van een halve draai aan de hendel het raam naar voren te laten kiepen. En met een volle draai het raam zijwaarts open te laten zwaaien.

Ga voor dramatisch veel licht

Naast chique antraciet kozijnen is er nog een rage. Waar extra grote ramen worden geïnstalleerd in de belangrijkste ruimtes van een woning. Dit is niet alleen om beter naar buiten te kunnen kijken maar ook om een statement te maken. Als dit slim wordt aangepakt dan kan het een adembenemend gevoel geven met dramatisch veel licht.

Ietwat gerelateerd is het plaatsen van verassingsramen. Onverwachte kozijnen in gangen, trappenhuizen of keukens komen steeds vaker voor. De truc is om niet te overdrijven.

Een aantal decennia geleden waren kunststof kozijnen een goedkope en vrolijke optie. Ze zagen er goed uit en werkten. Vandaag de dag zijn kunststof kozijnen doorontwikkeld tot het punt waar ze zelfs in de meest luxe villa’s worden geïnstalleerd. Duurzaamheid en kwaliteit zijn verfijnd.

Kosten besparend en duurzaam

In de jaren 70 werden huizen nog gebouw met enkel glas en dunne aluminium kozijnen. Niet de meest energiezuinige optie. Ik kan me niet voorstellen hoe hard je moest stoken in die tijd, een energie label W misschien? Als het gaat om energie labels komen antraciet kozijnen als beste uit de test. Kunststof is uitstekend isolatiemateriaal en worden eigenlijk altijd voorzien van dubbel glas of zelfs HR++met de laagste U-waarde van 1,1.

Sinds bouw en onderhoud regulaties steeds strenger worden kiezen de meeste gebouw eigenaren en projectmanagers ervoor om niet alleen aan de eisen te voldoen. Maar zelfs veel betere kozijnen te installeren om in de toekomst minder onderhoud te hebben.