Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Technische voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Niet veel mensen weten dit maar er zijn op dit moment veel huiseigenaren die hun traditionele kozijnen en deuren vervangen door modern kunststof. Waarom? Dit materiaal biedt een grootte verscheidenheid aan toepassingen. Als je op zoek bent naar een nieuwe set deuren en kozijnen kijk dan zeker naar kunststof. Dit artikel laat je precies zien wat kunststof kozijnen en kunststof deuren zo’n goede oplossing maken.

Wat is kunststof (uPVC)?

uPVC staat voor unplasticised Poly Vinyl Chloride en wordt gebruikt om kozijnen en deuren te maken. Het materiaal is hard en niet flexibel wat het uitermate geschikt maakt voor het fabriceren van deuren en kozijnen. Als je op zoek bent naar een frisse nieuwe look dan is kunststof een geweldige keuze.

Moderne uitstraling

Het is geen geheim dat de uitstraling van de verschillende bouwelementen één van de eerste dingen is waar potentiele kopers naar kijken. Het gaat natuurlijk niet alleen om uitstraling maar het speelt wel een grote rol als je een keuze probeert te maken tussen verschillende materialen.

Kunststof is beschikbaar in alle mogelijke kleuren en afwerkingen. Zo ben je er zeker van dat je nieuwe deuren en kozijnen precies aansluiten bij je in- en exterieur. Daarnaast zijn kunststof deuren en kozijnen verkrijgbaar in alle soorten en maten, van schuifpuien tot kiepramen.

Duurzaam

Kunststof is een van nature duurzaam en sterk materiaal. Ze zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Kunststof is zeer bestendig tegen scheuren, breken en deuken, dus ze behouden hun integriteit voor vele jaren.

Woon je dicht bij zee? Als het antwoord ja is dan zijn kunststof kozijnen voor jou. Kunststof heeft als grote voordeel dat het geen last heeft van extreme weersomstandigheden en, in tegenstelling tot hout, ook niet uitzet of rot. Ook hebben ze in tegenstelling van metaal geen last van corrosie door de zilte vochtige lucht.

Vuurbestendig

Kunststof deuren en kozijnen zijn vuur vertragend. Oftewel ze vatten geen vlam. De meeste gebouwen hebben tegenwoordig brandveiligheidsvoorschriften. Kunststof wordt daarin aangemerkt als één van de beste oplossingen om brandgevaar te voorkomen.

Milieuvriendelijk

De meeste mensen denken dat kunststof slecht is voor het milieu maar dat kan niet verder van de waarheid liggen. De verwachte levensduur van kunststof deuren en kozijnen is 40 tot 80 jaar en worden gemaakt uit bijna alleen maar recyclebare materialen. Je maakt dus niet alleen een esthetische keus maar ook een milieuvriendelijke. Vraag de installateur of fabrikant naar hun recycling processen.

Isolatie

Kunststof kozijnen passen precies in het gat waar de deur of het raam moet komen en bieden uitstekende isolatie tegen de elementen. Omdat ze zo precies passen ontsnapt er geen warme lucht en blijft je huis ten alle tijden comfortabel. De isolatie die kunststof deuren en kozijnen bieden is ook geweldig voor de energyrating van je huis. Kunststof zorgt ervoor dat er geen onnodige druk wordt gezet op je verwarming- en koelsystemen.

Conclusie

Het maakt niet uit welk ontwerp je kiest, deuren, schuifpuien, kiep, draaikiep of vast. Als je voor kunststof deuren en kozijnen kiest ben je verzekerd van kwaliteit. Ben je op zoek naar de beste kunststof deuren en kozijnen? Stop dan met zoeken. DHK-kozijnen.nl heeft alle mogelijke oplossingen om jouw kantoor of woning naar de 21ste eeuw te brengen. Neem contact met ons op of bestel rechtstreeks van de website.