Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Zwarte kunststof kozijnen: dit zijn de voor- en nadelen van dé woontrend van het moment

Zwarte kunststof kozijnen zijn als het aan ons ligt dé interieurtrend van het moment. Het donkere contrast met lichte muren geeft uw woning een moderne uitstraling. Goed nieuws als u houdt van een strak interieur: een industriële aankleding met moderne meubels is namelijk enorm in trek. Wilt u uw interieur een moderne make-over geven? Dan is investeren in de zwarte kunststof kozijnen van DHK Kozijnen zeker geen slecht idee. Met de zwarte kunststof kozijnen kunt u namelijk uw woning een moderne look and feel geven zonder dat u uw hele interieur hoeft aan te passen.

Omdat we bij DHK Kozijnen expert zijn op het gebied van kozijnen, vertellen we u graag meer over zwarte kozijnen. Voor zowel binnen als buiten kunt u namelijk ook kiezen voor een zwart exemplaar. Zin om inspiratie op te doen? Lees dan snel verder.

Zwarte kozijnen binnen: de interieurtrend van het moment

Steeds meer mensen kiezen voor zwarte kozijnen, deuren en tussenwanden. We zien het daarom als één van de interieurtrends van het moment. Dat komt voor ons niet helemaal uit de lucht vallen, want moderne interieurs blijven populair. Dat zien we ook bij DHK Kozijnen. Daarom hebben we een ruim assortiment aan zwarte kozijnen voor in uw woonkamer, keuken en slaapkamer.

Ruimtelijk contrast: zwarte kozijnen en lichte muren

De reden dat zwarte kozijnen binnen steeds populairder worden, is dat het uw woning direct een chique uitstraling geeft zonder dat daar heel veel meubels aan te pas hoeven te komen. Valt uw oog op kunststof kozijnen zwart? Dan wordt het combineren van kleuren binnenshuis een stuk makkelijker dan u in eerste instantie denkt. U kunt namelijk eindeloos variëren met verschillende kleuren aan de wand. Zo lijkt de ruimte een stuk groter wanneer u kiest voor lichte muren en contrasterende kozijnen in de kleur zwart. De kozijnen vallen door het grote kleurverschil namelijk extra goed op.

Zwarte kozijnen met een veelzijdig karakter

Wilt u zwarte kozijnen binnen, maar bent u geen fan van een modern interieur? Ook dan kunt u kiezen voor een zwart kunststof kozijn. Onze zwarte kozijnen hebben een veelzijdig karakter en passen daarom bij elke interieurstijl; óók wanneer deze verre van modern en industrieel is. Alhoewel de zwarte kozijnen van origine een moderne uitstraling hebben, kunt u ook zwarte kozijnen binnen installeren bij een klassiek of landelijk interieur. Dit geeft uw woning een stoere ambiance.

Zwarte kozijnen buiten: een unieke woning

Wilt u van uw woning echt een uniek pand maken? Kies dan voor zwarte kozijnen buiten. De keuze voor zwarte kunststof kozijnen is zeker gedurfd, maar zorgt er wel voor dat uw woning opvalt in vergelijking met de andere huizen in de straat. Zo straalt u ook met de buitenkant van uw woning uit dat u oog heeft voor interieur design en u een uitzonderlijke smaak heeft. Omdat de meeste woningen standaard voorzien zijn van witte (kunststof) kozijnen, kunt u met een kozijn in het zwart echt een verschil maken.

Zwarte kozijnen buiten voor een ultra moderne uitstraling

Zwarte kozijnen binnen zorgen voor een modern interieur, maar ook zwarte kozijnen buiten geven uw woning een ultra moderne uitstraling. Hierdoor zijn zwarte kozijnen vooral geschikt voor strakke en industriële panden. We schreven al eerder over het contrast tussen een witte muur en een kozijn in het zwart, maar dit spannende effect kunt u ook toepassen aan de buitenkant van uw woning.

Een inspiratie tip van DHK Kozijnen: combineer zwarte kozijnen eens met een zwarte buitenmuur. Doordat u werkt met één kleur, oogt het pand ruimer dan dat het in werkelijkheid is. Ideaal voor kleinere woningen, dus. Op dit moment zien we dat deze inspiratie tip vooral wordt nageleefd bij zakelijke gebouwen. Maar u kunt dit natuurlijk ook thuis doorvoeren om uw woning een ultra moderne uitstraling te geven. Al snappen we wel dat het kiezen voor een zwarte buitenmuur erg gedurfd is en daarom niet voor iedereen is weggelegd.

Voordelen zwarte kozijnen: dit zijn ze

Vraagt u zich af of zwarte kozijnen iets zijn voor bij u thuis? Laat DHK Kozijnen u dan bij deze keuze assisteren. We hebben hier alle voordelen voor u op een rij gezet zodat u in één oogopslag kunt zien waarom een zwart kozijn absoluut het overwegen waard is. Leest u mee?

Nadelen zwarte kozijnen: dit zijn ze

Naast alle voordelen van zwarte kozijnen, zitten er (helaas) ook nadelen aan verbonden. Omdat we bij DHK Kozijnen persoonlijke service en maatwerk erg belangrijk vinden, nemen we ook de nadelen met u door. Deze heeft u immers nodig om een gewichtig besluit te kunnen maken.

Kun je ook zelf kozijnen zwart verven?

Heeft u zin in een doe-het-zelf-project? Dan hebben wij goed nieuws: u kunt namelijk ook zelf uw kozijnen zwart verven. Dit kan vooral goed bij houten kozijnen, maar ook wanneer u al witte kunststof kozijnen heeft, kunt u ook met een speciale verf aan de slag. Meer tips nodig? DHK Kozijnen geeft u hieronder een fijn stappenplan.

Zo kunt u zelf kozijnen zwart verven:

Stap 1: maak uw kozijnen grondig schoon en zorg dat deze ontvet zijn

Stap 2: u kunt nu uw kozijnen schuren zodat de verf goed blijft zitten

Stap 3: zet de kozijnen in de grondverf en ga hier, zodra deze laag droog is, nog een keer overheen

Wilt u meer weten over alle kunststof kozijnen van DHK? Op deze speciale pagina over kunststof kozijnen hebben we de belangrijkste informatie voor u op een rij gezet.

Contactformulier