Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Garantiebepaling

 

Bij DHK.nl vinden wij het belangrijk dat het product dat u koopt ook goed is. Daarom krijgt u bij de aankoop van uw kunststof kozijnen garantie. Zo bent u verzekerd van goed werkende kozijnen (en service) lang na uw aankoop! U kunt zelf ook een aantal dingen doen om uw kozijnen te onderhouden, zoals het reinigen ervan en periodiek het insmeren van de bewegende delen.

 

DE GARANTIE HEEFT BETREKKING OP:
DHK.nl geeft als leverancier van kunststof kozijnen een kwaliteitsgarantie van 5 jaar op de duurzaamheid en kleur van de profielen en de duurzaamheid van de verbindingen. Voor de goede en vlotte werking van het beslag krijgt u bij ramen 3 jaar en deuren 2 jaar garantie. Voor de dichtheid van het glas geldt een garantieperiode van 5 jaar. Deze garantie heeft betrekking op onze kunststof kozijnen van het merk Aluplast en Gealan.

 

DE GARANTIE HEEFT GEEN BETREKKING OP:
Niet inbegrepen in de garantie is het afstellen en onderhoud van de kunststof kozijnen en deuren, dauwvorming in en op glas, barsten ten gevolge van gebruik en kleine mankementen die geen invloed hebben op het gebruik.
Na afloop van deze termijn worden klachten niet meer in aanmerking genomen. DHK.nl is niet aansprakelijk voor mankementen als gevolg van een verkeerde montage. De garantie wordt verleend door het montagebedrijf. Dat bedrijf is ook verantwoordelijk voor de juiste afstelling van de vensters. De hersteldienst zal aangetroffen mankementen zo spoedig mogelijk wegwerken, d.w.z. uiterlijk 30 dagen na de aanvaarding van de klacht. Deze termijn kan op afspraak met de klant worden gewijzigd. Voordat de hersteldienst langskomt dient u alle aanvullende onderdelen te verwijderen die niet meegeleverd waren (bijv.jaloezieën, rolgordijnen).

UITWENDIGE SCHADE AAN GLAS EN PROFIELEN DIENT TE WORDEN GEMELD BINNEN EEN PERIODE VAN 14 DAGEN NA UW AANKOOP.

 

Montageaanwijzing
De bevestigingen moeten zo worden geplaatst dat de krachten die inwerken op het kozijn naar behoren worden overgebracht. Het aanhouden van de juiste afstanden beschermt het kozijn tegen vervorming.

 

               

A - maximale afmeting tussen de ankers (schroeven) 700 mm
B - afstand van de binnenhoek van het raam of de zuilas - ong. 150 mm

 

Onderhoud van de kunststof kozijnen

De kunststof profielen kunnen schoongemaakt worden met afwasmiddel. Gebruik geen alcohol, verdunner of oplosmiddelen voor lak. Evenmin geschikt zijn schurende schoonmaakmiddelen. Onderhoud uw kunststof kozijn regelmatig om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Neem daarvoor op regelmatige basis (een keer per jaar) de volgende maatregelen:
- Nakijken of de beweegbare delen goed werken.
- Onderhouden van het beslag. Dit beslag bestaat voornamelijk uit metalen onderdelen. Daarom is het gevoelig voor roest en corrosie. Om dat te voorkomen dient u het minstens een keer per jaar te onderhouden en te smeren met machineolie.
- Kijk het afwateringssysteem na of deze het water goed doorlaten.
- Reinig zo nodig de openingen en controleer de bevestigingen.

 

Dauwvorming
Dauw op de kozijnen betekent dat deze te dicht zijn. Door het ontstaan van een microklimaat in de ruimte gaan de ruiten, de vensterramen en de overige onderdelen "zweten”. Dat is het gevolg van de condensatie van waterdamp tegen de oppervlakken die van buitenaf worden gekoeld. Regelmatig verluchten van de ruimte gaat condensatie van waterdamp tegen. Verlucht de ruimte kort maar intensief. Open alle vensters zodat de lucht in de ruimte volledig wordt ververst. U kunt natuurlijk zo vaak verluchten als u zelf wilt. Permanent kiepen van de venstervleugel is vaak onvoldoende