Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Het juiste glas kiezen

Het juiste glas kiezen

Bij het aanschaffen van kunststof kozijnen hoort natuurlijk ook glas. Echter is er zoveel keuze tussen verschillende soorten en type glas. Zo is er HR++ dubbelglas, HR+++ triple glas, veiligheidsglas, mat glas, geluidswerend glas en zonwerend glas. Welk glas heb je nodig? 

HR++ dubbelglas

Standaard worden bij ons alle kunststof kozijnen geleverd met hoog rendements glas (HR++).  Het glas bestaat uit 2 glasplaten die door een afstandhouder uit elkaar worden gehouden. Rondom is het glas afgesloten met een speciale kit, dit zorgt voor een gesloten eenheid. Deze tussenruimte (spouw) wordt gevuld met argon edelgas welke voor een nog optimalere isolatie zorgt. Dit alles gecombineerd zorgt voor glas met een lage isolatiewaarde (hoe lager, hoe beter). Hierdoor wordt warmteverlies beperkt en drukt het de energiekosten omlaag. HR++ dubbelglas in combinatie met kunststof kozijnen is dus ook een goede investering. In vrijwel alle gevallen is het bij onze kunststof kozijnen meegeleverde HR++ dubbelglas meer dan voldoende en dus de juiste keuze. 

HR+++ triple glas

Als je een nog lagere isolatiewaarde wilt behalen dan met HR++ dubbelglas kan je altijd nog kiezen voor HR+++ triple glas. Dit glas bestaat uit 3 glasplaten waardoor er 2 maal een spouw (ruimte tussen de glasplaten) ontstaat welke beide gevuld zijn met argon edelgas. Dit zorgt voor een nog lagere isolatiewaarde. Ook wordt door de extra glasplaat meer geluid tegengehouden. HR+++ triple glas is ook erg populair omdat er de afgelopen jaren een subsidieregeling is voor energiebesparend maatregelen in bestaande koopwoningen (de SEEH regeling). Wenst u een zeer lage isolatiewaarde te behalen waarmee de energiekosten nog verder omlaag gedrukt zullen worden dan is HR+++ triple glas de juiste keuze.

Veiligheidsglas

Bij regulier glas ontstaan bij breuk gevaarlijke scherven en openingen in het glas. Dit kan leiden tot lichamelijk letsel. In een situatie waar het glas makkelijk bereikbaar is en bijvoorbeeld tot de vloer doorloopt kan dit extreem gevaarlijk zijn. Voor het toepassen van veiligheidsglas is er een norm, de NEN3596. Ons advies is om voordat je kunststof kozijnen met glas gaat bestellen de NEN altijd te raadplegen. Gelaagd glas is wat wij adviseren als u kiest voor veiligheidsglas. Gelaagd glas is voorzien van een speciale folie tussen 2 glasplaten, deze folie houdt bij glasbreuk de glasscherven bij elkaar. Gelaagd glas kan bijvoorbeeld bij HR++ dubbelglas zowel enkelzijdig als dubbelzijdig geleverd worden. Standaard gelaagd glas is 33.1, dit houdt in dat er 2 glasplaten van 3mm dik bij elkaar gehouden worden door 1 folie laag. Zo is er ook 33.2, dit houdt in dat er 2 glasplaten van 3mm dik bij elkaar gehouden worden door 2 folie lagen. Van 33.1 loopt het helemaal op tot 55.2. Raadpleeg de NEN om te achterhalen of veiligheidsglas (gelaagd glas) de juiste keuze voor u is.

Geluidswerend glas

Woon je langs een erg drukke weg of heb je te maken met geluidsoverlast? Standaard HR++ dubbelglas en HR+++ triple glas werken ook al geluidswerend, echter kan het voorkomen dat dit niet voldoende is. Geluidswerend glas zorgt er voor dat de geluidstrillingen gedempt worden door een speciale glasopbouw. 

Matglas

Mat glas ook wel satinato of melk glas genoemd is een glas dat ondoorzichtig is maar toch even veel licht naar binnen laat als regulier doorzichtig glas. Het effect ontstaat door het glas met een speciaal zuur te behandelen of door het glasoppervlak te zandstralen. Dit glas wordt veelal toegepast in situaties waar privacy beschermd moet worden. Het is dus ideaal glas om te plaatsen op bijvoorbeeld de badkamer of het toilet. Mat glas is ook uitvoerbaar in gelaagd glas.

Kom je er toch niet uit?

Uiteraard helpen wij je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819,
Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]