Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Het juiste profiel kiezen

De verschillende profielen bij kunststof kozijnen.

Je bent van plan nieuwe kunststof kozijnen online te bestellen. Er zijn zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Waar begin je?

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe voordeur, een draai/kiep raam, een balkondeur of een set dubbele openslaande tuindeuren (terrasdeuren). De eerste en belangrijkste keuze die je moet maken is het profiel. De 3 meeste gekozen profielen zijn het 70mm vlakke profiel, het 85mm half verdiepte profiel en het 120mm verdiepte profiel.

Vlakke profiel

Het vlakke profiel heeft een inbouw diepte van 70mm en is uitgerust met 5-kamers. De kamerindeling in combinatie met het standaard meegeleverde HR++ dubbelglas of zelfs trippel glas zorgt voor een zeer degelijke isolatie. Dit profiel heeft optisch een smallere uitstraling waardoor het een strakke en moderne uitstraling heeft in de gevel. Dit profiel is door de smalle inbouw diepte vaak geschikt bij nieuwbouw zoals aanbouw, chalet, schuur, tuinhuis of dakkapel. Dit profiel komt qua uitstraling het meest in de buurt van een aluminium kozijn, vooral als het gecombineerd wordt met een zwarte folie. Zwarte kunststof kozijnen zijn tegenwoordig erg populair. De prijs is echter een stuk voordeliger dan aluminium kozijnen.

Half-verdiepte profiel

Het half verdiepte profiel heeft een inbouw diepte van 85mm en is uitgerust met 6-kamers. Door de extra kamer ten opzichte van het 70mm profiel heeft dit profiel een betere isolatiewaarde. Dit profiel is de perfecte keuze als het 70mm profiel te vlak is maar het 120mm profiel weer te diep. Het profiel heeft een minimale diepte welke een nog steeds moderne maar toch elegante uitstraling geeft. Door de bredere inbouw diepte biedt dit profiel ook wat meer stevigheid. Ons advies is om bij kozijnen met een vleugel die intensief gebruikt zal gaan worden zoals een voordeur, terrasdeur, dubbele tuindeur dit profiel te verkiezen boven het 70mm profiel.

Verdiepte profiel

Het verdiepte profiel heeft een inbouw diepte van 120mm en is uitgerust met 5- kamers. Het verdiepte profiel ook wel renovatie profiel, Holland profiel of blok profiel genoemd is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Met dit profiel kan optisch de authentieke uitstraling van hout bereikt worden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een HVL verbinding (rechte verbinding zoals bij hout), dit in combinatie met een houtnerf folie zorgt er voor dat het vrijwel niet te onderscheiden is van hout. De uitstraling van hout met alle voordelen van kunststof zoals een hogere isolatiewaarde, geen onderhoud, duurzaamheid en milieuvriendelijk.

Alle profielen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Er is dus niet één profiel dat beter is dan het andere. Kwalitatief gezien zijn ze alle 3 de profielen vergelijkbaar met elkaar. Iedere situatie is anders en is er voor iedere situatie een geschikt profiel. Ook persoonlijke voorkeur speelt een grote rol. Ons advies is om de keuze vooral te baseren op optische voorkeur en vooral te kijken naar hoe het profiel zal uitstralen in het totale plaatje en hoe deze in de situatie past. Natuurlijk zijn de prijzen ook erg belangrijk bij het bestellen van kunststof kozijnen op maat.

Kom je er toch niet uit?

Uiteraard helpen wij je graag verder! We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819,
Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]