Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Kunststof deur afstellen

Kunststof deur afstellen

Het kan voorkomen dat je kunststof deur weer correct afgesteld dient te worden. De verschillende weersinvloeden zorgen ervoor dat het staal in de deur uitzet en weer krimpt, wat ervoor kan zorgen dat de kunststof deur niet meer zo soepel functioneert als eerder. Dit is volkomen normaal en wij zullen je in dit artikel uitleggen hoe je jouw kunststof deur afstellen kunt.

 

Het afstellen van de deur gebeurt via de scharnieren. Afhankelijk van het gewicht en afmeting van de deur kunnen dit er drie of vier zijn. Onze deuren maken gebruik van 3D scharnieren. Je kunt met de scharnieren de deur afstellen op drie plekken.

  1. De druk van de afdichting van de deur tegen het kozijn
  2. Horizontaal
  3. Verticaal

Afdichting

De afdichting van de deur tegen het kozijn stel je als volgt:

Horizontaal

Je stelt de deur horizontaal af als volgt:

Verticaal

Je stelt de deur verticaal af als volgt:

 

Kunststof deur afstellen – Extra informatie

De onderste scharnier draagt het gewicht van de deur en hoeft je niet af te stellen, enkel de bovenste scharnieren. De scharnieren zijn gemaakt van onderhoudsvrije PVC coating en hoeven daarom niet ingesmeerd te worden met olie.

Kom je er toch niet uit?

Neem contact met ons op! Uiteraard helpen wij je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819, Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]