Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Onderhoud van kunststof kozijnen

Verleng de levensduur van je kozijnen

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat kunststof kozijnen geheel onderhoudsvrij zijn. Het is echter zo dat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Wij adviseren dat je de kozijnen zo nu en dan schoonmaakt en onderhoudt.

Kunststof kozijnen van DHK zijn ontwikkeld om lang mee te gaan. De profielen weren van zichzelf vuil en stof. Wij adviseren om de kozijnen schoon te maken met een lauwwarm sopje. Let wel op dat je geen schurende middelen gebruikt, gebruik altijd middelen op basis van water. Gebruik geen middelen op basis van bijvoorbeeld ammoniak of middelen die chloorhoudend zijn, deze kunnen het kunststof beschadigen. Gebruik een spons en/of een doekje.

Tips voor het schoonmaken

  • Spoel de kozijnen eerst af met water, hiermee voorkom je krassen en beschadigingen op het oppervlak.
  • Vergeet niet je onderdorpel te reinigen, insecten verstoppen zich hier graag en hier hoopt vuil zich op.
  • Reinig de kozijnen nooit met schuurmiddelen, agressieve stoffen of oplosmiddelen (denk aan chloor, spiritus of ammoniak).
  • Reinig de kozijnen nooit met een stoomreiniger, het gebruik hiervan kan vlekken achterlaten welke lastig te verwijderen zijn.
  • Reinig ook de scharnieren en het hang- en sluitwerk.

Onderhoud hang- en sluitwerk

Het advies van DHK is om het hang- en sluitwerk jaarlijks te onderhouden. Je controleert de bewegende delen en sprayt deze indien nodig. DHK adviseert om dit te doen met PFTE spray of teflon. Olie kan ook, dit trekt echter wel vuil aan. Hiermee zorg je ervoor dat de mechanismes soepel blijven, de ramen en deuren niet gaan piepen en je bewegende delen dus soepel blijven functioneren.

Onderhoud van ventilatieroosters

Het advies van DHK is om ook de ventilatieroosters schoon te maken. Dit kun je het beste 1 maal per jaar doen. Reinig het rooster grondig met een stofzuiger, kwast, stofdoek of een vochtige spons. Controleer ook of er geen vuil ophoopt in de hoeken.

Kom je er toch niet uit?

Uiteraard helpen wij je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819,
Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]