Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Kunststof deur afstellen

Een kunststof deur afstellen doe je zo. Door de eeuwen heen werden deuren eigenlijk altijd van hout gemaakt, en die deden wat ze moesten doen. Maar toen kwam kunststof ten tonele en hadden we ineens een veel goedkoper en effectiever materiaal om deuren en kozijnen van te maken.

Deuren van kunststof zijn sterk genoeg om je woning de veiligheid te bieden die je nodig hebt. En met een effectief tocht zegel en uitstekende isolatie zitten er weinig minpunten deuren van kunststof. Daarnaast zijn ze ook erg makkelijk schoon te houden en eenvoudig te installeren.

Het is dan ook niet gek dat deuren van kunststof de go to keuze zijn voor iedereen die een nieuwe deur koopt. Een kunststof deur afstellen is ook een stuk makkelijker dan een houten of aluminium deur.

Doe-het-zelf kunststof deur afstellen

Als je van plan bent om zelf de klus van een kunststof deur afstellen te klaren lees dan gauw verder! Als je het nog niet eerder hebt gedaan dan vind je online niet alleen alle aanwijzingen die je nodig hebt voor het installeren van je nieuwe deur. Ook vind je tips voor het scharnier kunststof deur vervangen of een kunststof kozijn stellen. Het is handig om eerst een gebruiksaanwijzing te lezen om alle tips en tricks te leren.

Het eerste waar je rekening mee moet houden is dat je nieuwe deur de juiste maat heeft. Meet dus goed het kozijn profiel waar de deur in komt te hangen. Daarna moet je de oude deur verwijderen. Zorg ervoor dat je daarmee niet de structurele integriteit van het gebouw beschadigd. Je moet zowel de deur als het bestaande kozijn verwijderen voordat je het nieuwe kozijn en deur plaatst.

Het nieuwe kunststof kozijn stellen

Een kunststof kozijn stellen is de eerste stap van het installeren van een nieuwe deur. Nu je het oude kozijn verwijderd hebt moet je ook alle oude specie en afdichtmiddel verwijderen. Daarna kan je het nieuwe kozijn in de holte passen met behulp van een waterpas en klemmen. Hou goed in de gaten dat je tijdens het kunststof kozijn stellen de draineringsgaten aan de onderkant hebt zitten.

Met het kozijn op zijn plek kan je nu beginnen met het vastmaken. Boor een gaatje door het frame rechtstreeks in het metselwerk. Volg daarna met een steenboor en plaats de plug voor de schroef. Schroef nu het frame vast maar zorg ervoor dat je het niet te hard aandraait want daar kan het frame van buigen. Dit kan voor moeilijkheden zorgen bij het kunststof kozijn stellen. Nu je het kozijn hebt gesteld ben je klaar om de deur te installeren.

Kunststof deur scharnier afstellen

Als je nieuwe deur vastloopt of los zit in het kozijn kan het zijn dat het kunststof deur scharnier los zit of bijgesteld moet worden.  Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen bij een kunststof deur scharnier. Een kunststof deur afstellen kan eenvoudig met een inbussleutel. Vaak zit er een plastic kapje op het scharnier dat je er af kan trekken om toegang te krijgen tot de schroef. Maak gebruik van een waterpas tijdens het afstellen. Zo weet je precies wanneer hij goed staat.

Wil je meer weten over kunststof deuren of kozijnen dan ben je bij DHK-kozijnen aan het juist adres. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via email [email protected] en telefonisch op 043 720 0819. Of kom gezellig op de koffie op onze locatie in Maastricht.