Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

De verschillende profielen bij kunststof kozijnen

Je bent van plan nieuwe kunststof kozijnen online te bestellen. Er zijn zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Waar begin je?
Of je nou op zoek bent naar een nieuwe voordeur, een draai/kiep raam, een valraam, een balkondeur of een set dubbele openslaande tuindeuren (terrasdeuren). De eerste en belangrijkste keuze die je moet maken is het profiel. De 3 meeste gekozen profielen zijn het 70mm vlakke profiel (IDEAL 4000), het 85mm half verdiepte profiel (IDEAL 4000 NEW) en het 120mm verdiepte profiel (IDEAL 4000 NL Block).

Het vlakke profiel (IDEAL 4000)

Het vlakke profiel heeft een inbouw diepte van 70mm en is uitgerust met 5- kamers. De kamerindeling in combinatie met het standaard meegeleverde HR++ dubbelglas of zelfs tripel glas zorgt voor een zeer degelijke isolatie. Dit profiel heeft optisch een smalle uitstraling waardoor het een strakke en moderne uitstraling heeft in de gevel. Dit profiel is door de wat smallere inbouw diepte vaker geschikt bij het nieuw bouwen van bijvoorbeeld een aanbouw, chalet, schuur, tuinhuis of dakkapel. Dit profiel komt kwa uitstraling het meest in de buurt van een aluminium kozijn, vooral als het gecombineerd wordt met een zwarte folie. Zwarte kunststof kozijnen zijn tegenwoordig erg populair. De prijs is echter een stuk voordeliger dan aluminium kozijnen.

Het half verdiepte profiel (IDEAL 4000 NEW)

Het half verdiepte profiel heeft een inbouw diepte van 85mm en is uitgerust met 6-kamers. Door de extra kamer ten opzichte van het 70mm profiel heeft dit profiel een nog betere isolatiewaarde. Dit profiel is de perfecte keuze als het 70mm profiel te vlak is maar het 120mm profiel weer te diep. Het profiel heeft een minimale diepte welke een nog steeds moderne maar toch elegante uitstraling geeft. Door de bredere inbouw diepte biedt dit profiel ook wat meer stevigheid. Ons advies is om bij kozijnen met een vleugel die intensief gebruikt zal gaan worden zoals een voordeur, terrasdeur, dubbele tuindeur dit profiel te verkiezen boven het 70mm profiel.

Het verdiepte profiel (IDEAL 4000 NL BLOCK)

Het verdiepte profiel heeft een inbouw diepte van 120mm en is uitgerust met 5- kamers in de vleugel en 3-kamers in het kozijn. Het verdiepte profiel ook wel renovatie profiel of block profiel genoemd is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Met dit profiel kan optisch de authentieke uitstraling van hout bereikt worden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een HVL verbinding (rechte verbinding zoals bij hout), dit in combinatie met een houtnerf folie zorgt er voor dat het vrijwel niet te onderscheiden is van hout. De uitstraling van hout met alle voordelen van kunststof zoals een hogere isolatiewaarde, geen onderhoud, duurzaamheid en milieuvriendelijk.

Alle profielen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Er is dus niet 1 profiel dat beter is dan het andere. Kwalitatief gezien zijn ze alle 3 de profielen vergelijkbaar met elkaar. Iedere situatie is anders, echter is er voor iedere situatie een geschikt profiel. Ook persoonlijke voorkeur speelt een grote rol. Natuurlijk zijn de prijzen ook erg belangrijk bij het bestellen van kunststof schuifpuien of kunststof kozijnen op maat.

Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze of vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel ons (043-7200819) of stuur ons een mail ([email protected]).

Contactformulier