Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Kozijn configurator

Stel eenvoudig uw kunststof kozijnen samen met de kozijn configurator van DHK en ontvang direct de prijs. Uw kozijn geheel zelf samenstellen en bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest. U kunt online in 9 eenvoudige stappen uw eigen kozijn geheel zelf samenstellen. U heeft keuze uit drie verschillende profielen; het 70mm vlakke profiel, 85mm half-verdiepte profiel en het 120mm verdiepte profiel. Na het kiezen van het kozijnprofiel kunt u zelf het gewenste glas kiezen met keuzes uit dubbelglas, tripleglas, melkglas en veiligheidsglas. De kozijn configurator stelt u in staat binnen een paar eenvoudige stappen prijzen te berekenen voor uw kunststof deur, raam, schuifpui, tuindeur en voordeur. Liever een offerte? Dat is uiteraard ook mogelijk, vult u dan ons offerte formulier in. Wij zullen u dan zo snel mogelijk een offerte sturen per mail.

Configurator

Kozijn configurator opties

Kleuren en opties

Met de kozijn configurator kunt u de kleur van uw kunststof kozijnen zelf samenstellen. Het is hierbij mogelijk het kozijn van binnen en buiten een kleur te geven. Ook is het mogelijk het kozijn en de draaiende delen een aparte kleur te geven. Zo kunt u kleuren combineren en een eigen uitstraling geven aan het kozijn. Veel voorkomende kleur combinaties zijn bijvoorbeeld: cremewit/donkergroen, wit/staalblauw, wit/antracietgrijs. U kunt met de kozijn configurator het kozijn geheel naar eigen wens samenstellen. U kunt zelfs zwarte kunststof kozijnen configureren!

Het glas in het kozijn is ook erg belangrijk. Standaard worden alle kozijnen geleverd met HR++ dubbelglas met argon edelgas vulling. Voor uw privacy kunt u kiezen de kozijnen met melkglas uit te voeren. Melkglas laat even veel licht door als regulier glas maar niemand kan van buiten naar binnen kijken. Woont u aan een drukke weg? Wellicht is tripleglas dan de oplossing, de extra glasplaat zorgt voor een dempend effect en is zeer geschikt voor situaties met veel geluidsoverlast. Veiligheidsglas ook wel gelaagd glas kan ook in veel situaties noodzakelijk zijn. Dit glas betreft 2 glasplatten met een speciale folie die 1 glasplaat vormen. Deze folie houdt bij glasbreuk de scherven bij elkaar. Dit is belangrijk bij doorval gevaar. Raadpleeg de NEN3596 om te kijken of veiligheidsglas nodig is in uw situatie. U kunt het soort glas eenvoudig kiezen via onze online kozijn configurator. Hierbij kunt u ook de kleur van de glasafstandhouders bepalen voor een mooiere uitstraling, tevens voorziet dit het kozijn van een nog lagere isolatiewaarde.

Ventilatie

Ventilatieroosters maken een constante doorstroom van frisse lucht mogelijk. Dit is handig op koudere dagen en in ruimtes waar geen raam open kan of mag. Een goede ventilatie draagt bij aan een goede nachtrust, concentratie en alertheid. Tevens verlaagd een goede ventilatie en luchtdoorstroom het risico op vochtophoping en dus op schimmels, virussen en bacteriën. Wij adviseren om per kamer altijd minimaal 1 ventilatierooster toe te passen. Met de kozijn configurator kunt u er voor kiezen om uw kozijn van een ventilatierooster te voorzien.

Beslag en veiligheid

Met de kozijn configurator kunt u het beslag van uw kozijn zelf bepalen zodat deze voldoet aan uw veiligheidseis. Onze deuren worden standaard geleverd met een SKG** gecertificeerd beslag, de raamkozijnen kunt u configureren tot een RC2 weerstandsklasse. Dit staat ongeveer gelijk aan SKG** en wordt door het bouwbesluit aangeraden. Voor extra veiligheid kunt u ervoor kiezen om uw kozijnen te voorzien van veiligheidsglas, een raamkruk met sleutel of een ander cilinderslot bij de deuren.

Insecthorren

In de winter zijn ze nergens te bekennen, maar zodra de temperaturen stijgen lijken ze overal te zijn. We hebben het natuurlijk over muggen. U kunt deze ongenodige gasten buiten de deur houden met een insecthor. Deze kunt u met 1 druk op de knop online bestellen via de kozijn configurator. De insecthor  wordt op basis van de maat van het kozijn geproduceerd zodat deze perfect past. De insecthorren zijn voorzien van een eenvoudig klik systeem, hiermee kunt u de insecthor heel eenvoudig monteren en indien nodig weer demonteren.

Esthetische opties

Voor de persoon die graag let de details hebben we ook extra esthetische opties. Zo kunt u bij raamkozijnen de scharnieren verbergen. Dit zal het kozijn een nog strakkere uitstraling geven, tevens zijn deze scharnieren een stuk steviger. U kunt er ook voor kiezen de afwatering te verwerken aan de onderzijde van het kozijn. Dit zal er voor zorgen dat er geen gaten in de zichtbare kant van het kozijn zitten welke normaal met kapjes afgedekt zijn. Let er wel op dat in het geval van verborgen afwatering het kozijn altijd op een dorpel geplaatst dient te worden.

Configurator

Vragen over de kozijn configurator?

Heeft u vragen bij het bestellen van uw kozijn of de kozijn configurator of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op via de telefoon op 043 720 0819 of via de mail op [email protected]

Contactformulier