Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe breed is een voordeur?

Een voordeur is misschien wel dé belangrijkste ingang van je woning. Door deze deur ontvang je bezoek, kom je zelf binnen en is een van de eerste onderdelen die gezien wordt. Een mooie voordeur maakt een woning echt af. Maar met welke maat moet je rekening houden bij het kopen van een voordeur? Met andere woorden: hoe breed is een voordeur? Je leest het hier.

Hoe breed is een voordeur volgens de bouwregels?

We beginnen met wat wettelijk vastgelegde eisen over voordeuren. We zetten ze voor je op een rijtje:

Een hoop niet geheel duidelijke eisen. Wij gingen daarom verder op onderzoek uit.

Standaard maten voordeur

Dat bracht ons naar de standaard maten van een voordeur. Deze zijn hetzelfde als voor een binnendeur. De standaard maten van een voordeur zijn in de hoogte:

En de standaard maten van een voordeur in de breedte zijn:

Hoe zit dat met voordeuren in oude huizen?

Het kan heel goed voorkomen dat voordeuren in oude huizen om maatwerk vragen. Dat komt doordat de standaardmaten die we hierboven noemden iets van de laatste dertig jaar zijn.

Gelukkig ben je voor maatwerk van kunststof voordeuren bij DHK Kozijnen aan het juiste adres. Schroom niet om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via de chatbox rechts onderin of via [email protected].

Hoe breed is een voordeur – de maximale afmetingen

De maximale hoogte van een deur is 280 cm. De maximale breedte van een voordeur is 103 cm. Als je deze twee afmetingen aanhoudt, zal dat resulteren in een erg grote voordeur. Bekijk van tevoren of dit mogelijk is bij jouw woning en of je dit wil.

Dus, het antwoord op de vraag ‘hoe breed is een voordeur?’

Dat antwoord bestaat niet. Er is namelijk niet één standaard maat waarin voordeuren geleverd worden. Wel zijn er verschillende standaard hoogtes en breedtes waaruit je kan kiezen.

Maar zelfs de standaard afmetingen hoeven niks te zeggen, want voor veel (vooral oudere) woningen wordt maatwerk toegepast.

Je bent dus helemaal vrij in de keuze hoe breed je je voordeur wil maken. Let wel op: de wet geeft ons richtlijnen waaraan je je zal moeten houden.

Kunststof voordeuren bij DHK Kozijnen

De maat mag je dus zelf bepalen, goed om te weten! Nu op zoek naar dé perfecte voordeur voor jouw woning. Die ontdek je hier, bij dhk-kozijnen.nl.

We begrijpen dat je op zoek bent naar een deur die zowel bij jou als bij het karakter van je woning past. Daarom is het bij ons mogelijk om alle kunststof voordeuren volledig naar je eigen wens te ontwerpen.

Je kan kiezen uit diverse soorten glas, handgrepen of deurknoppen en nog veel meer.

Gebruik de handige filters om jouw perfecte voordeur te vinden of maak gebruik van onze productconfigurator.