Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Kunststof deur afstellen

Het kan voorkomen dat uw kunststof deur weer correct afgesteld dient te worden. De verschillende weersinvloeden zorgen ervoor dat het staal in de deur uitzet en weer krimpt, wat ervoor kan zorgen dat de kunststof deur niet meer zo soepel functioneert als eerder. Dit is volkomen normaal en wij zullen u in dit artikel uitleggen hoe u uw kunststof deur afstellen kunt.

Afstellen kunststof deur

Het afstellen van de deur gebeurt via de scharnieren. Afhankelijk van het gewicht en afmeting van de deur kunnen dit er drie of vier zijn. Onze deuren maken gebruik van Dr. Hahn KT 3D scharnieren. U kunt met de scharnieren de deur afstellen op drie plekken.

  1. De druk van de afdichting van de deur tegen het kozijn
  2. Horizontaal
  3. Verticaal

Afdichting

De afdichting van de deur tegen het kozijn stelt u als volgt:

Horizontaal

U stelt de deur horizontaal af als volgt:

Verticaal

U stelt de deur verticaal af als volgt:

Kunststof deur afstellen – Extra informatie

De onderste scharnier draagt het gewicht van de deur en hoeft u niet af te stellen, enkel de bovenste scharnieren. De scharnieren zijn gemaakt van onderhoudsvrije PVC coating en hoeven daarom niet ingesmeerd te worden met olie.

Kunststof deur op maat bestellen?

Meer weten over het afstellen van kunststof deuren?

Niet zeker of u de kunststof deur correct heeft afgesteld? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 043 720 0819 of via de mail op [email protected]

Contactformulier