Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Montage Kunststof Deur

Een kunststof deur met kozijn monteren is net als het monteren van een normaal kozijn. Waterpas plaatsen, goed afdichten en eventjes afstellen. Er komen echter bij het bestellen en plaatsen van een deur meer dingen bij kijken. Een buitendeur vormt een onderdeel van een huis of flat die vele jaren mee moet gaan.  De eerste stap is dan ook een deur uitkiezen die geheel naar eigen wens is en waar u jaren lang van kunt genieten. Verder dient u naast het esthetische aspect ook te kijken naar de technische kant. Een deur dient als toegang tot de woning of ruimte en zal hierdoor vaak gebruikt worden. Een correcte montage is daarom van belang.  Waarop moet je letten bij de montage van een kunststof deur?

Een deur dient er niet alleen goed uit te zien en te passen in de stijl van de woning. Een deur moet ook veiligheid, duurzaamheid en thermische en akoestische isolatie bieden. Een correcte montage helpt bijdragen aan deze punten en helpt aan een juiste werking van de deur.

kunststof deur

Inmeten kunststof deur

Een correcte montage begint met het juist inmeten van de deur. Een goed begin is het halve werk. U meet het kozijn in op 3 plaatsen in de breedte en hoogte. Indien een dorpel aanwezig is, meet u deze ook mee. U houdt de kortste ingemeten maat aan en trekt hier een speling van af zodat het kozijn er goed in past. De speling die wij aanraden is 10mm in de breedte en 10mm in de hoogte zonder dorpel en 20mm met dorpel.

Buiten en binnendraaiende deuren

Bij binnendraaiende deuren controleren we aan de binnenzijde of de deur genoeg ruimte zal hebben om open te draaien. Een extra laag stucwerk of een verhoogde vloer kan hier de deur belemmeren. Met een verbredingsprofiel kan er een extra kozijnstijl worden toegevoegd aan het kozijn, waardoor een belemmering van de deur voorkomen kan worden. Bij een verhoogde vloer kunt u eventueel ook een verhoogde dorpel plaatsen waar de deur op komt te staan.

Bij deuren die naar buiten draaien let u  er op dat de deuren zo ver mogelijk open kunnen. Als u de deuren te ver naar binnen plaatst, kan dit ervoor zorgen dat de scharnieren worden belemmerd. Hierdoor kunt u de deur niet volledig open zetten. Dit kunt u voorkomen door de kozijnen meer naar buiten te plaatsen of eventueel ook met het gebruik van verbredingsprofielen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies op maat.

De keuze voor de draairichting zal gemaakt moeten worden op basis van de situatie. In een schuur zal de deur vaker naar buiten draaien om ruimte te besparen en in een appartement zal deze naar binnen draaien in verband met de wind. In een eengezinswoning kan je kiezen of je de deur naar buiten of binnen wilt laten draaien. De eerste optie zal ruimte besparen in de gang, maar de tweede beschermt bijvoorbeeld tegen sneeuw en regen. Ook van belang is waar de klink zich moet bevinden.

Besteld en deur ontvangen, wat nu?

Als u uw bestelde deur ontvangen heeft, dient u het product eerst na te lopen op eventuele beschadigingen. Kleine visuele beschadigingen kunnen eventueel met een retoucheerstift worden weg gewerkt.

Montage door een iemand anders

Niemand houdt ervan op de handen gekeken te worden, daarom kunt u bij de montage van een deur de montageploeg het beste niet storen. U mag echter niet vergeten nadat het werk is gedaan te checken of de deur correct geplaatst is. Dit kunt u doen met een waterpas en door de werking van de deur te controleren door deze open en dicht te doen. Een deur en een klink die gemakkelijk bewegen zijn bewijs voor een correct uitgevoerde montage. Elke weerstand (van de deur of de klink), het schuren van de deur over de vloer, een klink die niet terugspringt of sleutel die niet soepel in het slot draait, is een teken dat de montage niet geheel juist is uitgevoerd of dat de scharnieren afgesteld moeten worden. Verder dient u te controleren of de deur nergens een kier heeft. Door een moment van onoplettendheid kan eventueel altijd nog schade ontstaan. Controleer daarom ook na de montage zorgvuldig op eventuele beschadigingen.

Eigen montage

U haalt eerst de deur uit het kozijn. Dit doet u door deur open te zetten en recht uit de scharnieren te tillen. Nadat u klaar bent met de montage kunt u de deur weer terug in de scharnieren hangen.

Heel belangrijk is dat u het kozijn waterpas monteert, controleer daarom regelmatig of het kozijn er waterpas in staat. U kunt eventueel stelblokjes gebruiken om het kozijn waterpas te stellen. Vervolgens schroeft u het kozijn vast met kozijnschroeven. Vergeet bij het schroeven niet voor te boren. U schroeft de kozijnschroeven op de plekken waar de  scharnieren zich bevinden en één kozijnschroef tussen alle scharnieren in. Dit zal er voor zorgen dat het kozijn op de juiste plekken stevig vast zit.

Voor de afdichting aan de binnenzijde kunt u pur schuim gebruiken. Pur schuim draagt bij aan de stevigheid en isolatie van het kozijn. Let wel goed op dat het pur schuim niet op de eventuele kleurfolie van het kozijn of tussen de voegen komt. Pur schuim is namelijk lastig om te verwijderen van deze oppervlaktes. Een kleurfolie kunt u het beste afplakken met tape.

De afdichting aan de buitenzijde kan met kit of met afdichtingsband (ook wel compriband). De afdichtingsband plaatst u vooraf de montage op het kozijn, deze zal zich met tijd uitzetten en de ruimte opvullen. Hiermee maakt u het kozijn wind- en waterdicht.

Nadat u het kozijn heeft gemonteerd hangt u de deur voorzichtig weer in de scharnieren. De klink kunt u vervolgens met de bijgeleverde schroeven vast zetten.

Contact

U kunt via onze website uw eigen deur samenstellen met de configurator. Indien u een offerte wilt aanvragen kan dit ook via ons offerte formulier. Wij adviseren u graag met het bestellen van uw voordeur of buitendeur. Indien u vragen heeft kunt u telefonisch (043-7200819) of per mail contact met ons opnemen.

Contactformulier