Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Subsidie kunststof kozijnen

Subsidie kunststof kozijnen: kom ik in aanmerking?

Overweegt u kunststof kozijnen te laten plaatsen in uw woning? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie.

Er is een speciale subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen. Hieronder valt ook de plaatsing van nieuwe, isolerende kozijnen met isolerende beglazing. Als u nieuwe (kunststof) kozijnen en nieuw, isolerend dubbel glas plaatst, kan u daarom voor deze subsidie in aanmerking komen.

In dit artikel gaan we in op wat de subsidieregeling precies is en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Verder geven wij antwoord op veelgestelde vragen over de subsidie voor nieuwe kozijnen en andere energiebesparende maatregelen.

Overheidssubsidie kunststof kozijnen

Het verkrijgen van overheidssubsidie voor kunststof kozijnen is een uitstekende manier om de kosten van woningrenovatie te verlagen, terwijl tegelijkertijd de energie-efficiëntie wordt verhoogd. De overheid biedt subsidies voor kunststof kozijnen aan, als onderdeel van haar streven om duurzame woningverbeteringen te stimuleren. Kunststof kozijnen staan bekend om hun hoge isolatiewaarde, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, wat ze een milieuvriendelijke keuze maakt. Door gebruik te maken van de subsidie kunnen huiseigenaren de initiële investering in deze energiebesparende maatregelen verlagen.

Echter, het is belangrijk om de specifieke voorwaarden en het beschikbare subsidiebedrag bij de lokale overheid te controleren, aangezien deze kunnen variëren. Het benutten van de subsidie voor kunststof kozijnen ondersteunt niet alleen een duurzamere leefomgeving, maar biedt ook financieel voordeel voor de bewoners op de lange termijn.

Subsidie kunststof kozijnen van de RVO

Vanaf 15 augustus tot en met 31 december 2020 kunt u aanspraak maken op subsidie voor energiebesparende maatregelen die u in huis neemt: de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Deze subsidie vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aan deze voorwaarden moet u voldoen

Het gaat hier steeds om de toegevoegde isolatie.

Minimale oppervlakte-eis voor kunststof kozijnen en hoogrendementsglas

Voor ieder soort isolatie is een minimaal aantal vierkante meters vastgesteld dat u moet isoleren om voor de subsidie in aanmerking te komen. Het minimale aantal vierkante meters is afhankelijk van het soort woning waarin u woont. Woont u in een vrijstaande woning en wilt u subsidie voor kunststof kozijnen en hoogrendementsglas aanvragen, dan zult u bijvoorbeeld minimaal 15m2 aan glas moeten vervangen door hoogrendementsglas in nieuwe (kunststof) kozijnen. Woont u in een hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning, dan geldt voor u een minimale oppervlakte van 12m2 aan glas en kozijnen die u moet vervangen.

U kunt het aantal vierkante meters van verschillende glazen in uw woning bij elkaar optellen. Vervangt u in uw vrijstaande woning bijvoorbeeld beneden twee ramen en kozijnen van elk 5m2 en boven nog twee ramen van elk 4m2, dan komt u uit op een totale oppervlakte van 18m2. Hiermee voldoet u aan de minimale oppervlakte-eis van 15m2 voor vrijstaande woningen.

Dit zijn de minimale oppervlakte-eisen per type woning voor het laten plaatsen van hoogrendementsglas en nieuwe (kunststof) kozijnen:

Hoeveel subsidie voor kunststof kozijnen krijg ik?

De subsidie voor kunststof kozijnen die u krijgt, hangt af van wat u in die kunststof kozijnen plaatst: glas of (gedeeltelijk) panelen.

De vergoeding die u kunt aanvragen voor kunststof kozijnen en nieuwe beglazing:

Let op: u kunt geen subsidie krijgen als u als enige isolatiemaatregel hoogrendementsglas met nieuwe (kunststof) kozijnen plaatst. Om in aanmerking te komen voor de SEEH, dient u minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen in huis uit te voeren.

Veelgestelde vragen over de subsidie voor kunststof kozijnen

Achteraf. U laat eerst de kunststof kozijnen met isolerend glas plaatsen en vraagt pas dan de subsidie aan voor de kozijnen en voor de andere energiebesparende maatregel(en) die u in huis hebt laten uitvoeren.

Nee, u hebt alleen recht op een subsidie als u de kunststof kozijnen laat plaatsen door een deskundig bedrijf dat is ingeschreven in de sectie bouwnijverheid bij de KVK.

Eerst was dit niet mogelijk en had u recht op maar eenmaal een subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen. Sinds 1 september 2020 is het echter mogelijk meer dan één keer een subsidieaanvraag in te dienen. De voorwaarde hiervoor is wel dat u de tweede aanvraag doet voor twee andere isolerende maatregelen dan waarvoor u de eerste subsidie ontving.

De RVO heeft een handige rekentool waarmee u snel weet hoeveel u kunt besparen op uw kunststof kozijnen en andere isolatiemaatregelen. Ga direct naar de SEEH rekentool van de RVO .

Nee, de subsidie is er alleen voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen. Ook voor energiebesparende isolatiemaatregelen in uw nieuwe aanbouw kunt u geen subsidie aanvragen.

De SEEH kunt u aanvragen via de RVO: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-en-bewoner.

Ja. De regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt uitgebreid en maakt het mogelijk ook in 2021 subsidie aan te vragen voor kunststof kozijnen of andere energiebesparende isolatiemaatregelen.

Extra tip: kies ook voor isolerende deuren

U kunt ook aanspraak op de subsidie maken als u uw voor- en achterdeur vervangt door isolerende deuren met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.

Subsidie kunststof kozijnen en DHK: wij denken met u mee!

Denkt u erover nieuwe kunststof kozijnen te laten plaatsen en wilt u aanspraak kunnen maken op de SEEH? Laat het ons weten! Wij denken graag met u mee en kennen de subsidievoorwaarden. Dit maakt dat wij samen met u de beste kunststof kozijnen kunnen selecteren die u tevens recht geven op een subsidie.

Contactformulier