Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Tuindeuren van toen en nu

Tuindeuren en in het algemeen openslaande deuren werden voor het eerst gemaakt in Frankrijk in de zeventiende eeuw. Eerst kwamen de standaard deuren met een enkel paneel. Na verloop van tijd ontwikkelde de architectuur zich verder en glas werd steeds vaker en op verschillende manieren toegepast. Het idee om een volledig glaspaneel in een dun houten frame te plaatsen werd al snel populair. Toen deuren in paren werden opgehangen was het hek van de dam en kregen we wat nu onze tuindeuren zijn.

Wat zijn tuindeuren?

Tuindeuren zijn een tweetal deuren met glaspanelen die of naar binnen of naar buiten openen vanuit het middelpunt. Je ziet ze met name aan de achterkant van een huis waar ze toegang bieden tot de tuin.

Twee deuren naast elkaar die openen aan tegenovergestelde zijden zorgen voor een twee keer zo grote deuropening. Dit komt uit de Franse architecturale stroming van die tijd waar symmetrie belangrijk was en deze manier van ophangen als elegant gezien werd.

Waar worden tuindeuren van gemaakt?

Het belangrijkste element van tuindeuren is dat ze licht doorlaten en een gevoel van ruimte scheppen in een kamer. Ze kunnen gemaakt worden van traditioneel hout en glas maar ook van verrassend hightech materiaal, maar uiteindelijk gaat het maar om één ding: binnen en buiten verbinden waar normale deuren dat scheiden.

Tuindeuren kunnen dus van een allerlei verschillende materialen gemaakt worden. Maar de meeste tuindeuren worden tegenwoordig van kunststof, hout of aluminium gemaakt. Daar worden verschillende transparante materialen in geplaatst waaronder breuk vast glas en verschillende soorten kunststof. Ze hebben allemaal net andere uitstraling en passen bij verschillende stijlen.

Waarom je nieuwe tuindeuren wil installeren

Tuindeuren bestaan dus al sinds 1600 en zullen waarschijnlijk nog honderden jaren blijven bestaan vanwege hun esthetische waarde, licht inval en gemak. Moderne exemplaren worden in verschillende materialen gemaakt maar zijn nu een stuk duurzamer dan een aantal eeuwen geleden.

Er zijn veel verschillende stijlen tuindeuren op de markt en de meeste kunnen zelfs volledig op maat gemaakt worden, met verschillende soorten glas en panelen. Met zoveel verschillende mogelijkheden kunnen tuindeuren ieders huis er mooier uit doen zien.

Kijk voor de mogelijkheden in onze product configurator en stel zelf je tuindeur samen. Mocht je vragen hebben over onze tuindeuren of andere producten van DHK-kozijnen, neem dan contact met ons op, stuur een email naar [email protected] of bel ons op 043 720 0819. We horen graag van je!

Contactformulier