Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Wat hang je voor tuindeuren? Handige inspiratie

Je hebt tuindeuren, maar twijfelt nog over wat je ervoor op moet hangen. De pronkende vraag: ‘wat hang je voor tuindeuren?’ speelt dan ook al een tijdje in je hoofd. Gelukkig ben je bij dit blog terecht gekomen. Want hieronder vertellen wij je alles over de vraag: wat hang je voor tuindeuren. Lees je mee?

Tuindeuren vs. openslaande deuren

Al eerder vertelden we je over raambekleding voor openslaande deuren. Is dit niet hetzelfde als een tuindeur, vraag je je nu af? Niet helemaal. Een openslaande deur bestaat uit twee te openen deuren naast elkaar zonder kozijn in het midden. De doorgang is dus vrij.

Bij tuindeuren hoeft dit niet het geval te zijn. Hierbij kan er wel een kozijn in het midden zitten. Alhoewel weinig mensen voor deze optie kiezen en vaker gaan voor tuindeuren zonder kozijn, is de mogelijkheid er wel.

Dus, wat hang je voor tuindeuren?

Dat brengt ons naar het onderwerp van dit blog: wat hang je voor tuindeuren? Bij openslaande deuren bestond dit rijtje uit zeven verschillende soorten raambekleding. Voor het gemak nogmaals kort op een rijtje:

Deze zeven soorten raambekleding kan je ook voor je tuindeuren hangen. Makkelijk, toch?

Maar zijn er nog meer opties?

Natuurlijk! We hebben zeven verschillende soorten raamdecoratie besproken, maar daarnaast zijn er nog een aantal opties die jij voor je tuindeuren kan hangen:

Vitrages

Om te beginnen met vitrages. De kans is namelijk groot dat jouw tuindeuren zich aan de achterkant van je woning bevinden, naar je tuin toe. Vreemden kunnen dus zomaar naar binnen kijken door deze deuren.

En dat biedt een prachtige mogelijkheid: vitrages.

Vitrages zijn vaak lichte, dunne gordijnen die zonnestraling enigszins temperen. De belangrijkste functie van zo’n dun gordijn is dat het inkijk (voor een groot deel) tegenhoudt, maar toch daglicht doorlaat.

Hang je vitrages op voor je tuindeuren? Dan kan je deze overdag sluiten, spiekt er niemand makkelijk naar binnen én heb je gewoon daglicht in huis.

Overgordijnen

Vitrages worden vaak gecombineerd met overgordijnen. Deze gordijnen zijn – in tegenstelling tot vitrages – vaak donker en laten weinig tot geen daglicht door. Je kan er ook niet doorheen kijken.

Deze gordijnen hangen op een aparte rails of stang en worden vaak ’s avonds gesloten. Ze brengen sfeer in een woning en hebben daarnaast een verduisterende en isolerende functie. Perfect dus om voor je tuindeuren te hangen.

Wat hang je voor tuindeuren? Natuurlijk een hor!

En last but not least: wat hang je voor tuindeuren? Natuurlijk een hor! Een hor is een stuk gaas dat voor een raam of deur kan worden geplaatst om insecten, spinnen en ander ongedierte buiten te houden. Er kan wel lucht doorheen.

Zo’n hor komt in verschillende soorten en maten en is perfect voor zomerse avonden, waarop je je huis nog even door wil laten luchten, maar niet zit te wachten op een muggenvergadering in je woonkamer.

Ook voorkomt het dat wespen naar binnen sluipen om van de zoetigheid op het aanrecht te proeven.

Wat zijn de opties voor een hor voor tuindeuren?

Er zijn een aantal opties om die beestjes buiten te houden door middel van een hor. Zo kan je kiezen uit een:

Dus, wat hang je voor tuindeuren?

Er zijn een hoop mogelijkheden en antwoorden op de vraag: ‘wat hang je voor tuindeuren?’. Vergeet niet een hor mee te nemen in je overweging en kies vervolgens welke raamdecoratie het beste past bij jouw smaak en woonstijl