Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Wat is goedkoper: een schuifpui of openslaande deuren?

Een schuifpui of toch openslaande deuren, waar ga jij voor? De keus tussen deze twee is een heus dilemma, want ze vervullen waarschijnlijk allebei je doel: een doorgang naar je tuin. Welke van de twee moet je kiezen als je de goedkoopste wil?

Zoveel kost een schuifpui

Eerst gaan we dieper in op de schuifpui. Wat kost deze en wat is het verschil met openslaande deuren? Bij DHK hebben we in de basis drie soorten schuifpuien:

Dit zijn schuifpuien die in ons assortiment zitten, maar er zijn ook maatwerkoplossingen. De prijs van een schuifpui is volledig afhankelijk van de soort die je kiest en in hoeverre er maatwerk nodig is. Een concrete prijs kunnen we niet noemen, maar we hebben wel een vanaf prijs voor je. Een kunststof kiepschuifpui is er vanaf €1150,-. Wil je precies weten hoeveel jij kwijt bent aan een schuifpui? Check het dan in de configurator.

Dit is de prijs van openslaande deuren

En dan de openslaande deuren (ook wel tuindeuren genoemd). Erg gewild en het zorgt net als een schuifpui voor een mooie doorgang naar de tuin. Ook van openslaande deuren hebben we verschillende types en ook die zetten we even op een rijtje voor je:

Het grootste verschil tussen deze twee is dat er bij de tuindeur met borstwering het onderste gedeelte van de deur van kunststof is. Dit is bij de tuindeur die volledig van glas is niet zo. En dan de prijs. Ook deze is volledig afhankelijk van jouw wensen en eventueel maatwerk. We kunnen je wel vertellen dat een tuindeur bij DHK er vanaf €750,- is (de budget tuindeuren met aanslag). En ook hier geldt: wil je de precieze prijs weten? Je berekent het makkelijk en snel in de online configurator. Vul de maten in en je krijgt direct antwoord.

Het verschil tussen schuifpuien en openslaande deuren

Om een keus te kunnen maken tussen schuifpuien en openslaande deuren is het belangrijk om de verschillen te vergelijken. En dat is wat we voor je gaan doen. Eén van de grootste verschillen (die je waarschijnlijk zelf al bedacht hebt) is dat de schuifpui opengaat met een schuifbeweging en openslaande deuren op de ‘normale’ manier.

In woonprogramma’s en interieurbladen zijn schuifpuien razend populair. De reden? Ze besparen ruimte. In tegenstelling tot openslaande deuren besparen ze écht meer ruimte. Waar je de openslaande deuren naar binnen of naar buiten openslaat, verdwijnt de schuifpui voor een groot deel bij het openschuiven.

Dan is er nog een verschil tussen deze twee, dat te maken heeft met smaak. Zo staan openslaande deuren voor een klassieke look en schuifpuien juist voor een strakke en moderne look. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Dus, wat is goedkoper?

En dan nu de conclusie en het antwoord op je vraag: Wat is goedkoper: een schuifpui of openslaande deuren? Om meteen maar met de deur in huis te vallen, openslaande deuren zijn over het algemeen goedkoper. Een kleine kanttekening: dit geldt niet voor alle soorten én het ligt eraan wat voor maatwerk je nodig hebt.

Schuifpui of openslaande deuren op maat

Wie zeker wil zijn van de juiste schuifpui of openslaande deuren kan er het beste één op maat laten maken. Waarom? Omdat de standaardmaten niet altijd passen. Heb je de configurator uitgespeeld en nog niet de juiste deur voor naar de tuin gevonden? Dan kun je altijd een offerte aanvragen. Hier kun je al je wensen specifiek benoemen. Specifieke kleuren? Meestal ook geen probleem! Jouw unieke schuifpui of openslaande deur is dichterbij dan je denkt.

Kwalitatief materiaal bij DHK Kozijnen

En, wat wordt het: de schuifpui of de openslaande deuren? Welke van de twee je ook kiest, ze hebben één ding gemeen en dat is een open doorgang naar je tuin. Relaxen in je tuin is nog gezelliger in een sfeervolle tuin met een makkelijke doorgang naar binnen. Maak van je tuin een verlengd stuk woonruimte, maar dan buiten!

Wil je meer weten over de mogelijkheden of maatwerk voor schuifpuien of openslaande deuren? Neem gerust contact met ons op via het telefoonnummer 043 720 0819 of stuur een mail naar [email protected]. Je kunt natuurlijk ook altijd het contactformulier invullen.