FAQs

Wat zijn de bezorgkosten?

De bezorgkosten van kozijnen is afhankelijk van het formaat en gewicht. Wij werken met palletleveringen en koeriersdiensten. De bezorgkosten zijn: 25 euro: voor kozijnen die opgestuurd worden met een koeriersdienst. De maximale formaat voor een pakketlevering is 0,8m2. Het maximale gewicht is 30kg. 72 euro: voor enkele palletleveringen. Kozijnen smaller dan 120cm worden bezorgd op […]

Hoe worden mijn kozijnen geleverd?

Onze kunststof kozijnen worden geleverd op pallets, houten bokken en/of stalen bokken afhankelijk van het formaat. De houten bok laten wij bij u achter en is onderdeel van uw bestelling. Deze mag u houden voor eigen gebruik en zullen wij niet meer bij u komen ophalen. Indien de kozijnen op een stalen bok geleverd worden, […]

Wat is een aanslagprofiel (ook wel intrekprofiel)?

Een intrekprofiel is een extra lip aan de buitenzijde van het kozijn met een afdichtingsrubber welke aan de buitenkant tegen de buitenmuur/gevelbekleding aangetrokken kan worden. Dit profiel is uiterst geschikt voor dakkapel constructies en montages met een stel kozijn. Met aanslag Zonder aanslag

Hoe dien ik de correcte maat voor mijn nieuwe kozijn op te meten?

De dagmaat meet je door van muur tot muur te meten. Dan raden wij persoonlijk nog aan om 15mm speling in de breedte en 10mm in de hoogte aan te houden (vooral bij het vervangen van oude kozijnen). Voor verschillende situaties en kozijnen kunnen de inmeet instructies verschillend zijn. Hier kunt u informatie vinden over […]

Wat is het verschil tussen een hef- en kiepschuifpui?

Er zijn verschillende soorten kunststof schuifpuien. De meeste bekende zijn de kiep schuifpui en de hefschuifpui. In dit artikel leggen we u graag het verschil uit tussen de kunststof schuifpuien.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Ook zijn kunststof kozijnen de beste keuze wat betreft isolatie. Luchtkamers houden de kou van buiten tegen wat dus zorgt voor een optimale isolatie. Ook zijn kunststof kozijnen erg duurzaam.

Draaien de kozijnen naar buiten toe open?

Standaard draaien alle kozijnen naar binnen toe open. Met uitzondering van de buitendeuren.

Hoe moet ik kunststof kozijnen reinigen?

Kunststof kozijnen kunnen eenvoudig gereinigd worden met een spons en een sopje van autoshampoo of groene zeep. Dit zal zorgen voor een beschermlaagje op het kunststof, waardoor het vuil zal worden afgestoten. Gebruik nooit chemische middelen, deze kunnen schadelijk zijn voor het kunststof. Hier kunt u meer lezen over het schoonmaken van kunststof kozijnen.

Zijn er verschillende kleuren en/of glasopties mogelijk?

Wij zijn in staat het kozijn in verschillende kleuren te leveren, ook is het mogelijk het kozijn te voorzien van houtnerf folie. Tevens hebben we voor het glas ook verschillende opties. Raadpleeg onze productopties pagina.

Kunnen jullie mijn kozijn ook monteren?

Wij hebben een eigen montageploeg waarmee wij montages uitvoeren in de regio Limburg. Bij drukkere periodes gebruiken we ook ZZP’ers voor een helpende hand bij de montages, natuurlijk zijn wij altijd de verantwoordelijke partij voor u. Montages buiten Limburg doen wij helaas niet.

Leveren jullie ook houten of aluminium kozijnen?

Wij specialiseren ons voornamelijk in kunststof kozijnen maar kunnen ook andere kozijnen leveren. Informeer naar de mogelijkheden.

Waar zijn jullie gevestigd?

Onze hoofdvestiging ligt in Maastricht op de Sint Gerardusweg 40.