Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

De verschillende type kunststof schuifpuien

Je bent op zoek naar een kunststof schuifpui. Echter zijn er verschillende type schuifpuien. Dus welk type schuifpui past het beste in de situatie? De 3 verschillende modellen zijn de kiepschuifpui, de Smartslide schuifpui en de Hefschuifpui. In iedere situatie is er een ander type kunststof schuifpui die het beste past.

De Kunststof Kiepschuifpui

De kiepschuifpui is een kunststof schuifpui welke multifunctioneel is. De pui heeft een kiep functie en een schuif functie. Deze schuifpui is uiterst geschikt op bijvoorbeeld een balkon of een situatie waar het belangrijk is dat er naast het schuiven ook geventileerd kan worden doormiddel van de kiep stand. Dit type kunststof kiepschuifpui is voornamelijk geschikt bij kleinere oppervlakken, bij een grote oppervlakte is de Hefschuifpui een betere optie. De kiepschuifpui heeft geen dorpel maar een doorlopend kader aan de onderzijde, hierdoor kan deze niet verwerkt worden in de vloer en is er altijd een drempel. De kiepschuifpui is de voordeligste optie van alle schuifpuien. De kiepschuifpui kan geleverd worden met alle beschikbare profielen (70mm, 85mm en 120mm). De schuifpui gaat eerst in de kiep stand en gaat vanuit de kiep stand de schuifstand in. Hierdoor kan het misschien als iets lastiger te bedienen worden ervaren, echter is het mechanisme van zeer degelijke kwaliteit. Ons advies is om deze schuifpui toe te passen als deze niet zeer intensief gebruikt zal worden, voor onregelmatig gebruik is deze schuifpui een zeer geschikte optie.

De Smartslide schuifpui

De Smartslide schuifpui van Aluplast is een kunststof schuifpui welke ontwikkeld is als alternatief voor de Hefschuifpui. De Smartslide schuifpui is een normale schuifdeur zoals wij deze kennen. Deze is uiterst geschikt als aansluiting naar uw tuin. Met een totale inbouw diepte van 140mm is deze smaller dan de Hefschuifpui waardoor deze vooral in wat kleinere oppervlaktes optisch goed tot zijn recht zal komen. Het innovatieve mechanisme zorgt voor een simpele en soepele werking, vergelijkbaar met de Hefschuifpui. De moderne technieken gebruikt bij het ontwikkelen van de Smartslide schuifpui zorgen ook voor een goede isolatie en wind- en waterdichtheid. Doordat er een smaller profiel gebruikt wordt en dus minder materiaal is de Smartslide schuifpui een voordeligere optie dan de Hefschuifpui, echter met behoud van de duurzaamheid en gebruikscomfort. Zoekt u dus een goed alternatief voor de Hefschuifpui is de Smartslide de juiste keuze.

De kunststof Hefschuifpui

De kunststof Hefschuifpui wordt bediend doormiddel van de kruk aan de binnenzijde. De schuifdeur heft zichzelf omhoog waardoor de bediening van het schuifmechanisme zeer licht, soepel en comfortabel is. Hierdoor is het ook geschikt voor kinderen en ouderen. Doormiddel van het kruk bediende mechanisme is het ook mogelijk de schuifdeur in iedere gewenste positie vast te zetten. Door verschillende mogelijkheden betreffende de GU dorpel welke geïntegreerd is in de pui is het mogelijk de dorpel van de hefschuifpui volledig weg te werken in de vloer waardoor er geen drempel zal zijn. Door het 197mm HST85 profiel van Aluplast bent u verzekerd van een zeer stevige constructie. In een 2-delige variant kan de hefschuifpui tot wel 6 meter breed geproduceerd worden, in een 4-delige variant tot wel 10 meter breed. Een 4- delige hefschuifpui is dus ook een optie waarbij er 2 schuivende delen in het midden een mooie grote opening in het midden van de pui creëren. Het 197mm brede profiel in combinatie met het hef mechanisme zorgen voor een zeer solide en duurzame constructie waar u jaren lang plezier van zult hebben. Ben je op zoek naar een schuifpui waar je dagelijks onbezorgd van kunt genieten dan is de Hefschuifpui de juiste keuze.

Alle kunststof schuifpuien hebben hun eigen voordelen en nadelen. Er is dus niet 1 schuifpui de juiste keuze in iedere situatie. Echter is er voor iedere situatie een passende schuifpui. Natuurlijk zijn de prijzen ook erg belangrijk bij het bestellen van een kunststof schuifpui.

Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze of vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel ons (043-7200819) of stuur ons een mail (info@dhk- kozijnen.nl)