Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

5 Voordelen van een kunststof draaikiepraam

Een kunststof draaikiepraam is een goede investering: kunststof kozijnen gaan lang mee en vergen weinig onderhoud. Daarnaast is een draaikiepraam een slim idee: met draaikiepkozijnen kunt u alle kanten uit.
Overweegt u een kunststof draaikiepraam voor bij u thuis? We hebben enkele voordelen van kunststof draaikiepramen voor u op een rijtje gezet. Kijkt u met ons mee?

1. Een kunststof draaikiepraam lelijk? dat was vroeger!

Wie denkt dat een kunststof draaikiepraam lelijk is, willen we van harte uitnodigen de nieuwste kunststof kozijnen eens goed te bekijken. Tegenwoordig zijn lang niet meer alle kunststof kozijnen gemaakt van witte, glimmende kunststof. Integendeel: er zijn tegenwoordig zelfs kunststof kozijnen met houtlook. Deze kozijnen hebben een houtnerftekening en u ziet dus niet dat de kozijnen eigenlijk van kunststof zijn.
Ook op het gebied van kleurkeuze bent u niet beperkt als u kiest voor kunststof kozijnen. DHK Kozijnen heeft maar liefst 50+ kleuren kunststof kozijnen voor u. Dit zijn niet enkel witte en antracietgrijze kozijnen, maar ook kleuren als matzwart en mahonie. Voor iedere woning in elke stijl zijn dus bijpassende kunststof kozijnen verkrijgbaar.

2. Kunststof draaikiepraam: makkelijk te onderhouden

Uw kunststof kozijnen onderhouden is zeer gemakkelijk: we raden u aan zo eens per 2 jaar uw kozijnen een schoonmaakbeurt te geven met een mild schoonmaakmiddel. Met een emmertje warm water met bijvoorbeeld wat afwasmiddel of allersreiniger en een microvezeldoek zijn uw kozijnen snel weer schoon. Droog de kozijnen vervolgens met een zachte doek, zoals een theedoek.
Als u voor kunststof draaikiepramen kiest, hebt u nog een schoonmaakvoordeel: draaikiepramen zijn makkelijk van binnenuit schoon te maken. U opent ze eenvoudig op de draaistand en draait ze helemaal naar binnen. Dit is perfect als u in bijvoorbeeld een appartement woont of als u de ramen op de eerste of tweede verdieping wilt lappen. U hebt geen glazenwasser nodig, maar kunt de ramen eenvoudig en zonder valgevaar schoonmaken vanuit uw woning.

3. Zeer gemakkelijk ventileren met een kunststof draaikiepraam

Hét voordeel van kunststof draaikiepramen? U kunt uw huis er op verschillende handige manieren mee ventileren, doordat u altijd de keuze heeft tussen de draaistand en de kiepstand.
Het raam hoeft niet altijd wagenwijd open: u kunt het ook eenvoudig in de kiepstand zetten. Zo hebt u geen last van opbollende gordijnen of een stevige bries binnen, maar u ventileert het huis wel effectief.
Wilt u de ramen juist wel wagenwijd openzetten om bijvoorbeeld het huis na een zeer warme dag optimaal te luchten, dan is dat ook mogelijk met een kunststof draaikiepraam.

4. Nooit meer verven met kunststof draaikiepramen

Niet bepaald een favoriet bij veel mensen: het verven van al het houtwerk buiten. Wie kiest voor kunststof draaikiepramen én kunststof deuren, hoeft niet eens in de vijf jaar een paar weekenden op te offeren aan het buitenverfwerk.
Ook ander onderhoud dat houtwerk vergt, zoals het verwijderen en vullen van plekken met houtrot, zijn verleden tijd met kunststof kozijnen. Kies voor een mooi kunststof kozijn met houtlook en u hebt precies dezelfde uitstraling als die van houten kozijnen, maar niet het werk dat houten kozijnen kosten. Win-win dus!

5. Raambekleding voor het kunststof draaikiepraam: keuze te over

Raambekleding voor draaikiepramen, daar krijgen we veel vragen over. Want een draaikiepraam opent naar binnen, maar zit de raambekleding dan niet in de weg? Hoe werkt dat dan precies, wat kan er wel en wat kan er niet?
Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei prachtige soorten raambekleding te verkrijgen die praktisch zijn in combinatie met kunststof draaikiepramen. Denk bijvoorbeeld aan:

Kunststof draaikiepraam kopen? wij adviseren u graag!

Hebt u vragen over kunststof draaikiepramen? DHK Kozijnen heeft een prachtig assortiment kunststof draaikiepramen, waarop wij standaard 5 jaar garantie geven. Wij leveren zowel standaardmaten als maatwerk. Naast onze draaikiepramen bieden wij nog meer producten aan. Bekijk bijvoorbeeld onze valraam producten.
Hebt u vragen over kunststof draaikiepramen, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier