Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Een belangrijke vraag die jij jezelf stelt tijdens het overwegen van de investering in deze kozijnen. Niet gek, want als je alle kozijnen van je woning wil laten vervangen, kost dit tijd, moeite en geld. In dit blog beantwoorden we de vraag: ”Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?” daarom graag voor je. Ook nemen we je mee door wat handige tips waardoor jouw kunststof kozijnen nóg langer meegaan. Lees je mee?

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee: dit heeft er invloed op

Hoe lang kunststof kozijnen precies meegaan, is afhankelijk van een aantal factoren. Je kan je voorstellen dat een goed kozijn toch afhankelijk is van externe factoren om lang mooi te blijven en mee te gaan. Denk bijvoorbeeld aan goed hang- en sluitwerk of de juiste montage. Wij zetten een aantal factoren voor je op een rijtje:

Goed hang- en sluitwerk

Om jarenlang te kunnen genieten van je kunststof kozijnen, moeten deze voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk. Zo kunnen ze lange tijd soepel open en dicht gaan. Van klemmen wordt namelijk geen kozijn beter.

Juiste montage

De juiste montage is ook enorm belangrijk. Wordt je kozijn scheef of incorrect gemonteerd, dan is er eerder onderhoud of vervanging nodig. Zonde.

Frequentie en kwaliteit van schoonmaken

Kunststof kozijnen hoef je (in tegenstelling tot houten) niet om de zoveel jaar opnieuw te verven. Sterker nog, dit hoeft nooit. Wel is het van belang dat je ze af en toe een goede schoonmaakbeurt geeft. Minimaal één keer per twee jaar. Houd je van een schone en strakke uitstraling? Aarzel dan niet om ze vaker te poetsen.

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Het antwoord

Ondanks dat het afhankelijk is van een aantal factoren, gaan de meeste kunststof kozijnen gemiddeld 50 tot 75 jaar mee. Een behoorlijke tijd dus. Dat is fijn voor jou, want de kans is groot dat je ze maar één keer aan hoeft te schaffen. Tenzij je gaat verhuizen natuurlijk.

Zo gaan je kunststof kozijnen langer mee

Wat kan je zelf doen om jouw kozijnen zo lang mogelijk mee te laten gaan? Zoals je uit de factoren die invloed hebben op de levensduur hierboven al op kan maken, is het belangrijk dat je je kozijnen goed laat monteren. Een goed begin is het halve werk, geldt hier absoluut.

Daarnaast ligt het onderhoud in jouw handen. Al eerder schreven we over kunststof kozijnen onderhouden. In dat blog lees je precies hoe je jouw kozijnen het beste kan onderhouden en schoonmaken.

Alvast een paar handige schoonmaaktips:

Overtuigd van deze levensbestendige kozijnen?

Bekijk dan de mogelijkheden op onze website. We zijn bij DHK Kozijnen erg gesteld op onze service en streven er dan ook naar om binnen 48 uur een offerte naar je op te sturen. Niemand houdt van lang wachten, toch?

Heb je speciale wensen of ben je op zoek naar andere afmetingen dan de standaard? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 043 720 0819.