Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies
Snelle levering
Grote voorraad
Voordelige prijzen
Gratis advies

Geen producten in de winkelwagen.

Rolluiken inmeten

Het begint bij inmeten

De eerste stap voor het bestellen en plaatsen van je nieuwe aluminium rolluiken is het inmeten. Het is heel erg belangrijk dat je tijdens het meten
nauwkeurig te werk gaat. Meet liever 1 keer te veel dan 1 keer te weinig. Meten is weten! Laat je de rolluiken door iemand anders monteren? Zorg er dan voor dat deze partij of persoon in kwestie de metingen uitvoert. Zo heb je altijd 1 aanspreekpunt, dat is wel zo makkelijk.

De eerste stap: zo begin je

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de juiste dagmaat is. Je meet hiervoor zowel de breedte als de hoogte tussen de muren op 3 punten. Vervolgens hou je de kleinst gemeten afmeting aan. Dit is de dagmaat.

Stap twee: bepaal de manier van montage

1 Montage van kast en geleiders op de muur – Bij deze manier van montage plaats je zowel de kast als de geleiders op de muur. We maken hierbij gebruik van HTF (platte) geleiders. Tel 110mm op bij de kleinste gemeten breedte afmeting. Deze afmeting vult u in de rolluik configurator in. Bij de hoogte hoeft er niks opgeteld te worden, dit doen wij automatisch voor u omdat er bij verschillende hoogte maten verschillende kast hoogtes horen. Vul dus de hoogte exclusief de kast in.
Rekenvoorbeeld: Gemeten breedte afmeting tussen de muren 1000mm + 2 maal geleider breedte 110mm = 1110mm. Deze afmeting vult u in de rolluik configurator in.

2 Montage van kast op de muur, geleiders tussen de muur – Bij deze manier van montage plaats je de kast op de muur en de geleiders tussen de muur. We maken hierbij gebruik van LHTF (hoek) geleiders. Haal 5mm speling af van de kleinst gemeten breedte afmeting. Bij de hoogte hoeft er niks opgeteld te worden, dit doen wij automatisch voor u omdat er bij verschillende hoogte maten verschillende kast hoogtes horen. Vul dus de hoogte exclusief de kast in.
Rekenvoorbeeld: Gemeten breedte afmeting tussen de muren 1000mm inclusief 2 maal geleider breedte 106mm – 5mm = 995mm

3 Montage van de kast en de geleiders op het kozijn – Bij deze manier van montage plaats je zowel de kast als de geleiders op het kozijn. We maken hierbij gebruik van HTF (platte geleiders). Haal 5mm speling af van de kleinst gemeten breedte afmeting. Vul de hoogte in dit geval in inclusief de bijbehorende kast hoogte. Montage op het kozijn wordt ook toegepast als het kozijn buiten de gevel ligt. Denk hierbij aan een dakkapel, stacaravan of chalet. Hanteer hierbij de breedte van het kozijn zonder aftrek van speling als afmeting inclusief de geleiders.
Rekenvoorbeeld: Gemeten breedte afmeting tussen de muren 1000mm inclusief 2 maal geleider breedte 106mm – 5mm = 995mm

1

2

3

Tips voor aluminium rolluiken inmeten

- Meet altijd op 3 punten, zowel in de breedte als de hoogte om eventuele marge in de muren op te vangen
- Gebruik voor het meten een rolmaat, een laser kan onnauwkeurig zijn
- Hanteer bij montage van geleiders tussen de muur of op het kozijn 5mm speling aan, trek dus 5mm van de kleinste gemeten afmeting af

Kom je er toch niet uit?

Neem contact met ons op! Uiteraard helpen wij je graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar op 043 7200819, Whatsapp ons op 06 28470523 of mail ons op [email protected]